Skip to main content

Air Conditioning And Refrigeration interview questions and answers


  1. Question 1. What Will Be The Relative Humidity At Saturation Point?Air Conditioning And Refrigeration interview questions and answers
    Answer :
    Relative humidity = 100 %
  2. Answer :
    The operation is according to the second law of thermodynamics - Heat can be made to flow from cold body to hot body with the help of external source.
  3. Answer :
    Air Conditioner continuously draws the air from the space to be cooled & cools it by the principle of refrigeration and discharge it back to the same indoor space that need to be cooled.
  4. Answer :
    Wet bulb depression is the difference between dry bulb temperature and wet bulb temperature.
  5. Answer :
    Relative humidity is the ratio between the actual moisture content of the air compared with the moisture content of the air required for saturation at the same temperature.
  6. Answer :
    Refrigeration is the process of continuously cooling or extraction of heat from the atmosphere or surroundings with the help of external work.
  7. Answer :
    Refrigerators ejects heat with work input. But heat pumps gives heat with work input.
    Refrigerator contains the heat pump, it pumps the heat out so that your system remains cold.
  8. Answer :
    The Sensible Heat Ratio (SHR) express the ratio between the sensible heat load and the total heat load.
  9. Answer :
    Nill.
  10. Answer :
    Polished surface promotes drop wise condensation and does not wet the surface.
  11. Answer :
    Producing cold by machine.
  12. Answer :
    It may be of the following three types:
    1. Vapor Compression Refrigeration System
    2. Vapor absorption Refrigeration System 
    3. Air Refrigeration Systems
  13. Answer :
    Refrigeration system has 4 basic units
    1. An Evaporator – The cooling Unit
    2. A pump or Compressor
    3. A Condenser – The heat disposer
    4. A liquid mixing device – Expansion valve or cylinder or capillary tube
  14. Answer :
    The evaporator
  15. Answer :
    As Power Unit of mechanical devices is given by H.P , for electrical equipment the unit of power is kW or MW . In the same way the unit of refrigeration is  ” Tonnes of Refrigeration ”
  16. Answer :
    One Tonne of Refrigeration means machine is capable of removing heat from a body equal to the heat absorbed by one tonne of ice when it melts from 0 ° C to 0 ° C Water in 24 hours . Here one tonne is equal to 2000 lb .
  17. Answer :
    In MKS system a machine having capacity to produce cooling effect of 50 kcal/minute is known to be a “One Tonne Machine”
  18. Answer :
    In case of engine the performance is judged the efficiency of the engine. That is – Efficiency = Work Done / Heat Supplied .
    And in case of refrigeration the process is first reversed that is we have to supply work to obtain lower temperature  or say for that removal of heat. Thus performance of refrigeration is just reversed . That is – N/W
    Where – N = The rate of heat abstracted from the body in given time technically called “Net Refrigeration Effect” and W = Work Done .
    Thus COP = Net Refrigeration Effect / Work Done Supplied . This is Called Theoretical COP .
  19. Answer :
    It is the ratio of actual COP and Theoretical COP

Comments

Popular posts from this blog

பனங்கிழங்கின் பயன்கள்!

✦ பனங்கிழங்கு குளிர்ச்சித் தன்மை உடையது. மலச் சிக்கலைத் தீர்க்கக் கூடியது. ✦ கிழங்கை மாவாக்கி அதோடு கருப்பட்டியும் சேர்த்து உருண்டை பிடித்து தினமும் சாப்பிட்டால் உடலுக்கு வலு கிடைக்கும். ✦ கிழங்கை வேகவைத்து சிறு சிறு துண்டுகளாக நறுக்கி, மாவாக்கி சாப்பிட்டு வந்தால் மெலிந்த தேகம் பருமனாகும். ✦ பனங்கிழங்குடன் தேங்காய்ப்பால் சேர்த்து சாப்பிட்டால் உடல் உறுப்புகள் வலுவடையும். ⚡பனங்கிழங்கு ..!!⚡  இப்போது பனம் கிழங்கு காலம் . எல்லோர் வீட்டிலும் எல்லா இடங்களிலும் பனம் கிழங்கை காணலாம் . பனம் கிழங்கை விரும்பாதோர் எவரும் இல்லை . எல்லோரும் விரும்பி சாப்பிடுவார்கள் . ✦ மலச்சிக்கல் உள்ளவர்களுக்கு மிகவும் சிறந்தது இந்த பனம் கிழங்கு . பனம் கிழங்கை அவித்து சும்மாவும் சாப்பிடலாம் . வெங்காயம் , பச்சை மிளகாய் போட்டு துவைத்தும் உண்ணலாம் . கூடுதலாக பல்லு இல்லாதவர்கள் இப்படி உண்பார்கள் . ✦ பனம் பழங்கள் கிடைக்கும் காலங்களில் விதைகளைச் சேமித்து வைக்கும் மக்கள், உரிய காலத்தில் மண்ணைக் குவித்து மேடை போல அமைத்து, அதன்மேல் பனம் விதைகளைப் பரவி விடுவர். விதை முளைத்துக் கிழங்கு உருவானதும் அதனைக்

IELTS READING SAMPLES FOR GENERAL TRAINING

IELTS READING SAMPLES FOR GENERAL TRAINING   ROBOTS AT WORK   A The newspaper production process has come a long way from the old days when the paper was written, edited, typeset and ultimately printed in one building with the journalists working on the upper floors and the printing presses going on the ground floor. These days the editor, subeditors and journalists who put the paper together are likely to find themselves in a totally different building or maybe even in a different city. This is the situation which now prevails in Sydney. The daily paper is compiled at the editorial headquarters, known as the prepress centre, in the heart of the city, but printed far away in the suburbs at the printing centre. Here human beings are in the minority as much of the work is done by automated machines controlled by computers. B Once the finished newspaper has been created for the next morning’s edition, all the pages are transmitte

வயிற்றை சுத்தம் செய்வது எப்படி?

kutty maruthuvam ஸ்ரீ கோரக்கர் சித்தர் எழுதிய "ரவிமேகலை" நூலில் இருந்து... புறந்தூய்மை நீரா னமையு மகந்தூய்மை வாய்மையாற் காணப் படும்.. என்ற குறள் உடலின் தூய்மை மற்றும் மனதின் தூய்மை பற்றி வலியுறுத்துகிறது. இந்த அகத் தூய்மை மற்றும் புறத்தூய்மை தாண்டிய மூன்றாவது ஒரு தூய்மை குறித்து சித்தர் பெருமக்கள் பேசுகின்றனர். அதுவும் அகத் தூய்மைதான். நம் உடலின் உள்ளுறுப்புகளை பற்றியது அது. பிறந்த நிமிடம் முதல் இறுதி மூச்சுவரை ஓய்வறியாமல் உழைத்துக் கொண்டிருக்கும் உள்ளுறுப்புகளின் தூய்மை மற்றும் ஓய்வினை சித்தர் பெருமக்கள் உணர்ந்திருந்தனர். அதன் பொருட்டே சீரான இடைவெளிகளில் உபவாசம் எனும் உண்ணா நோன்பினையும், உள்ளுறுப்புகளை சுத்தி செய்யும் வகைகளையும் வரையறுத்துக் கூறியிருக்கின்றனர். அந்த வகையில் இன்று வயிற்றினை சுத்தம் செய்யும் முறை பற்றி பார்ப்போம். நம் உடலிற்குத் தேவையான சத்துகள் நாம் உண்ணும் உணவில் இருந்தே பெறுகிறோம். உணவில் இருந்து சத்துக்களை உடலுக்கு பிரித்தளிக்கும் வேலையை செய்வது நமது வயிறு. இதனை தூய்மையாய் வைத்திருந்தால் உடல் ஆரோக்கியத்தை